Tip 3: Kies een goede rijschool

Een rijschool kiezen is best lasxtig. Veel jongeren kijken naar slagingspercentages. Maar die zijn lang niet altijd betrouwbaar. Hoe zit dat?

Trucs om het slagingspercentage te verhogen

Leerlingen weigeren die de Nederlandse taal slecht beheersen en daardoor meer moeite hebben met de rijles en het praktijk examen. Officieel mag dat natuurlijk niet (discriminatie), maar in de praktijk komen ze er wel mee weg ("onze wachtlijst is 4 maanden").

Leerlingen veel lessen laten doen voordat ze rijexamen mogen doen (daar verdient de rijschool ook aan). Bijvoorbeeld: minimaal 40 lessen. Een rijschool die deze truc toepast zal inderdaad hoger scoren, maar is voor snelle leerlingen relatief duur. Als goede leerling wil je juist je rijbewijs halen met minder rijles.

De tussentijdse toets later in de rijopleiding doen. Deze toets is bedoeld om de voortgang op ongeveer 3/4e van de rijopleiding te meten. Als je die toets pas helemaal op het eind krijgt doe je de toets beter en is de kans groter dat je daarna het rijexamen haalt.

Slechte leerlingen zonder dat zij het merken laten afrijden onder een andere rijschoolnaam.

Waarom een intake?

  • Kijk of het klikt met Autorijschool de Vallei.
  • We kijken welk pakket bij jou past.
  • We schatten in hoeveel lessen jij nodig hebt om je rijbewijs te halen.
Proefles aanvragen

Autorijschool De Vallei doet hier natuurlijk niet aan mee.

Wij vinden jou het allerbelangrijkst. We snappen dat het desondanks lastig kan zijn om een keuze te maken. Daarom mag je bij ons altijd een gratis proefles maken. En vraag ook gerust oud-leerlingen naar hun ervaringen.